Masterclass Duizeligheid

dinsdag 3 oktober 2023
Dit jaar heeft Gitty de masterclass Duizeligheid gevolgd bij het Apeldoorns Duizeligheidscentrum en deze met succes afgerond. Bij de masterclass over duizeligheid is duidelijk naar voren gekomen dat duizeligheidsklachten en balansproblemen veel voorkomen bij ouderen. Er zijn meerdere oorzaken die hierbij een rol spelen, voor iedere oorzaak is een passende behandeling mogelijk om klachten te verminderen of om te leren omgaan met de klachten.

Na het volgen van de masterclass over duizeligheidsklachten en balansproblemen bij ouderen, bij het duizeligheidscentrum Apeldoorn (ADC), is het nog duidelijker geworden dat we ouderen met duizeligheids- en balansproblemen kunnen helpen.

Bij ouderen komen duizeligheidsklachten en balansproblemen vaak voor.

Vaak zijn er meerdere oorzaken van de duizeligheid. Een ervan is BPPD, kortdurende draaiduizeligheid. Dit is goed te behandelen bij ouderen evenals bij andere volwassenen met de Epley manoeuvre.

Naast duizeligheid kunnen balansproblemen op de voorgrond staan. In dit geval werken de evenwichtsorganen niet meer zo goed. Met vestibulaire revalidatie, individueel afgestemd, wordt dit verbeterd.
Dit kan bestaan uit balansoefeningen, blikstabiliteitsoefeningen en oefeningen voor het evenwichtsgevoel (volgens Cawthorne en Cooksey).